Top 5 kledingmerken

Top 5 kledingmerken feature image 01

Samenvatting Artikel

De 5 kledingmerken die het meest populair zijn

Ben jij benieuwd welke 5 kledingmerken het meest populair zijn? Er zijn verschillende soorten kledingmerken, maar er zijn er maar een paar die echt bovenaan staan. Dit zijn merken die wereldwijd verschillende winkels hebben en die vrijwel iedereen kent. In dit artikel vertellen wij je wat de meest populaire (budget) kledingmerken zijn, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste fashion trends. Lees snel verder en ontdek de top 5 kledingmerken!

Zara

Zara is onderdeel van Inditex, wat ook wel in 1985 is opgericht in Spanje door Amancio Ortega en Rosalia Mera. Het meest prominente merk van dit bedrijf is Zara, maar het bedrijf heeft ook andere merken onder zich. Zara ontwerpt haar nieuwe collectie telkens weer op basis van de feedback van klanten. Kleding van dit merk wordt ook binnen een korte periode geproduceerd, waardoor de producten binnen een maand in de winkel liggen. Zara wacht niet op nieuwe seizoenen, maar maakt continu kleding die past bij de nieuwste fashion trends. Zara beschikt wereldwijd over meer dan 7000 winkels en is in meer dan 93 landen actief.

Nike

Nike is een bekend Amerikaans bedrijf dat in 1964 door Bill Bowerman en Phil Knight is opgericht. Nike is de grootste fabrikant van sportschoenen en produceert tevens kleding en sportartikelen. Dit is dan ook een van de meest populaire merken op dit gebied. Veel mensen dragen Nike schoenen en kleding ook gewoon als ze niet sporten. Denk aan op school, op het werk, naar de club enzovoort. 

H&M

H&M (Hennes & Mauritz) is een wereldwijd kledingbedrijf dat in meer dan 62 landen actief is. Wereldwijd heeft het bedrijf zo’n 4553 winkels. H&M is in 1947 in Zweden opgericht door Erling Persson. Dit kledingmerk is zeer populair, omdat het een brede variatie aan kleding biedt. H&M gaat altijd mee met de nieuwste trends en biedt deze voor de scherpste prijs in de winkels aan.

Adidas

Adidas is tevens een zeer bekend kledingmerk en geliefd onder sportliefhebbers. Adidas is in 1924 door Adolf en Rudolf Dassler opgericht. Later richtte Rudolf het merk PUMA op en werd Adidas in 1947 wettelijk geregistreerd door Adolf. Het bedrijf staat bekend om zijn vrij uitgebreide collectie sportschoenen en sportkleding voor zowel dames als heren. Wat je vooral in het straatbeeld ziet, zijn Adidas sportschoenen. Ook petjes, vesten en trainingsbroeken van dit merk worden veel gezien. 

Michael Kors

Michael Kors is een multinationaal kledingmerk dat is opgericht in 1981 door Michael Kors. Hij is al jarenlang een van de grootste modeontwerpers. Dit merk is zeer populair en onder andere bekend van de uitgebreide collectie damestassen en horloges. Ook produceert het bedrijf verschillende soorten schoenen. De collecties zijn erg trendy en bestaan uit diverse sportieve ontwerpen die duidelijk over de Amerikaanse signatuur beschikken. Bij dit merk zie je veel luxe materialen, zoals leer, kasjmier en suède. Ieder seizoen zijn de ontwerpen weer anders en op een andere manier uitgevoerd.

Welke van deze top 5 populaire kledingmerken is jouw favoriet? Bekijk ook in welke winkels je de laatste fashion kunt vinden!