Hoe gebruik je oude kleding uit jouw kast voor een nieuwe look?

Kleding nieuwe look feature image 01

Samenvatting Artikel

Oude kleding hergebruiken doe je zo

Wil jij oude kleding uit jouw kast hergebruiken voor een nieuwe look? Je zou verbaasd zijn betreft hoeveel je eigenlijk wel niet met jouw oude kleding kan. Er zijn verschillende manieren om jouw oude kleding een tweede leven te geven. Welke manieren dit precies zijn? In dit artikel vertellen wij je hoe je met jouw oude kleding een nieuwe look kunt creëren. Lees snel verder voor meer informatie!

Doe online inspiratie op

Wil je jouw oude kleding voor een nieuwe look gebruiken, dan is het zeker aan te raden om vooraf online inspiratie op te doen. Je kunt via bijvoorbeeld Pinterest diverse moodboards maken met combinaties die jij mooi vindt. Veel items zal je wellicht al in jouw kledingkast hebben hangen, maar door moodboards te maken, zal je hier juist weer nieuwe combinaties mee kunnen creëren. Je kunt ook eens een kijkje nemen op een van onze artikelen over de laatste fashion trends.

Maak setjes met je huidige kleding

Haal eens alle kleding uit je kledingkast en maar hier setjes mee. Bekijk welke kledingstukken leuk met elkaar te combineren zijn en leg ze bij elkaar neer of hang ze op een hanger op. Zo hoef je in de ochtend niet meer te twijfelen over welke outfit je aan moet trekken. Dit scheelt dan ook een hoop tijd en je hebt ook nog eens iets leuks om aan te trekken.

Ruim je kledingkast op

Als je een nieuwe look wilt creëren met jouw oude kleding, dan is ook je kledingkast opruimen een goed idee. Zo zie je precies wat er in jouw kast zit, wat je helpt om jouw kledingkast een echte make-over te geven. Misschien is jouw kast vrij rommelig en weet je daardoor niet zo goed wat je precies hebt. Wanneer je alles uit jouw kast haalt, kun je vervolgens ook eenvoudiger outfits gaan samenstellen.

Vermaak zelf je kleding

Je kunt ook zelf je kleding vermaken om je oude kleding voor een nieuwe look te gebruiken. Stel dat je bent uitgekeken op je skinny jeans, dan kun je eenvoudig een stukje van je jeans afknippen of er er wat gaten in maken. Zo geef je jouw jeans een geheel nieuwe uitstraling.

Mix verschillende prints met elkaar

Wat je ook kunt doen, is verschillende prints met elkaar mixen en matchen. Zo kun je perfect nieuwe looks bedenken, wat kan zorgen voor de mooiste outfits. Denk bijvoorbeeld aan prints zoals strepen, stippen, bloemen, luipaard print, glitters, enzovoort. Zorg er voor dat het geheel niet te druk oogt. Strepen kun je wat dat betreft vrij eenvoudig combineren. Dit staat goed bij verschillende soorten prints.

Ga voor meerdere lagen kleding

De jaren 90 zijn weer helemaal terug. Daarmee is het ook weer helemaal in om meerdere lagen kleding te dragen. Hiermee kun je een compleet nieuwe outfit creëren. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een blouse over een trui of een shirt op een chique blouse. Er zijn echt vele opties. Door laagjes kleding te dragen, kun je jouw oude kleding op een goede manier hergebruiken. En het zit ook nog eens lekker warm.

Wij wensen je veel succes met onze stijltips!